keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Treeniä

Eilen tuli vetästyä mukavat 8h ammuntaa join 12h periodin aikana. Aamutreeneissä ensin 130 kutia ja sitten illalla 250 kutiin saakka. Ammuntatahtia hidasti iltapäivällä/illalla hieman pinehkö väsymys sekä 90m edestakaisin kävelemiseen mennyt aika. Ysikympin tulos tuli ammuttua mutta siitä ei sen enempää.

Oli ihan mielenkiintoista viettä päivä "ammattiampujien" kanssa treenatessa. Ammattiampujien siinä mielessä että joukkueella on täysihoito opiskelija-asuntolassa joten heidän ei tarvitse kuin täyttää opiskeluvelvollisuutensa ja treenata loppuaika päivästä. Valmentaja on paikalla sen noin seitsemän tuntia päivässä jolloin hän hoitaa kokoajan joukkuen välineitä ja puuttuu välittömästi erinäisiin tekniikkavirheisiin joita huomaa.

Vierestä seuraillessa menoa sekä Espanjan joukkueen kanss ajutellessa tuli paljon hyviä ideoita välinepuolelle sekä tekniikkaan. Yksi hyvä idea mikä tuli bongattua liittyi perinteiseen ongelmaani jossa nimetön pakenee jänteeltä.

Jonkin verran on kyllä täällä kontrastia Suomalaiseen tekemiseen. Sitten vielä jotkut tahot ihmettelevät miksi Suomalainen huippu-urheilu on lässähtänyt kuin pannukakku jos suurin osa urheilijoista joutuu tekemään täyttä työpäivää ja sen ulkopuolella treenaamaan ne muutamat tunnit kun silmät pysyvät auki varsinkin kun kaikki töistä saatu raha menee suoraan elinkustannuksiin, välinehuoltoon ja leiri- sekä kilpailumatkoihin.

Joukkue jatkaa omakustanneleiriään Madridissa. Täytyy myöntää että perjantai ja paluulento takaisin hyiseen Suomeen ja 18m matkalle ei kovinkaan paljoa houkuttelisi. Täytyy vain painaa se pois mielestä ja treenata tukka putkella.

2 kommenttia:

timppa kirjoitti...

Älä ole noin kriittinen suomalaiseen tekemiseen, mikä on Espanjalaisten ampujien keski-ikä, jos he kerran opiskelevat ja mikä on teidän keski-ikä? Et voi verrata heitä teihin, jos he ovat vielä opiskeluikäisiä.

Aki kirjoitti...

Keski-ikä ykkösjoukkueella on about 25v.

Enemmänkin tämä heijasti sitä että täällä valtio oikeasti panostaa urheiluun ihan eri mittakaavassa kuin Suomessa.

Suurin osa ajasta näillä päivässä menee valtion kustannuksella urheilemiseen. Opiskeleminen on enemmänkin sivuseikka.