perjantai 29. elokuuta 2008

Asennonhakua torstai-iltana

Kävin hakemassa Beiterin linjauspaloja Sherwoodista jonka johdosta myöhästyin iltakisan aloituksesta. Ensin en aikonut edes ampua vaan mennä kotiin säätämään jousta mutta päädyin kuitenkin ampumaan.

Jousen linjaus näytti melko hyvältä, tai niin hyvältä kuin mitä saa selvää kun jousta pitää kädessä. Ammuin muutaman harjoitussarjan sekä toisen puolikkaan olympic roundista plus muutaman nuolen hakien asentoa. Nuolia päälle sata.

Yritin hakea vetoa alakautta mutta aika alkuvedon loppupäässä kun vetopuolen lapa tekee viimeisen liikkeensä lavan sisällä rutisi. Tuolla tavalla kyllä sain olkapään pysymään alhaalla suorituksen aikana mutta rusahdusten takia suoritukset olivat huonoja.

Sen jälkeen kokeilin tuoda vedon korostetusti yläkautta ja painaa olkapään pakettia alaspäin mutta siinä ongelmaksi tuli se etten enään saanut vetokäden käsivarren loppuvetoa suuntautumaan ylös ja selälle. Rutinoita tosin ei ollut.

Veikkaisin että Seinäjoen kisat jäävät väliin ellei mitään ihmettä tapahdu. Tuo suoritus ei vain toimi niinkuin pitäisi. Sitä pitää hinkata melkoisesti ennenkuin löytyy oikea reitti vedolle jossa olkapää pysyy alhaalla, veto menee oikein ylös ja selälle eikä lavan sisältä kuulu mitään rutinoita.

Kotona pääsin tarkastelemaan jousen linjauksia hieman tarkemmin. Illalla näytti siltä että linja olisi periaatteessa ok mutta jätin jousen kuitenkin yöksi vireeseen.
Aamulla kun tarkastin linjauksen uudestaan niin näytti että alalavassa oli enemmän heittoa kuin ylälavassa sekä jänne näytti muutenkin kulkevan oikealla laidalla jousen keskilinjaa.
Jätin vielä jousen vireeseen päiväksi. Pitää illalla tarkastaa ovatko linjaukset muuttuneet lisää vai löytyykö kotiintullessa olohuoneesta läjä lapasilppua.

Ei kommentteja: