sunnuntai 24. elokuuta 2008

SJAL: 2xFITA - Jyväskylä

Hyvissä ajoin kentällä lauantai-aamupäivänä ja vehkeet kasaan. Kenttä oli melkoisen märkä joten oli hienoa että vaelluskengät tulivat mukaan. Ne pitivät veden kenkien ulkopuolella koko viikonlopun ajan.

Ensimmäinen päivä meni hieman heikommin kuin toinen päivä. Molempina päivinä 90m oli erittäin hankala enkä saanut pahemmin tuntumaa tuohon matkaan. Roiskin nuolia mihin sattuu. 90m ensimmäisenä päivänä 271 ja toisena 279. Pientä parannusta toiseen päivään siis muttei kuitenkaan ennätystahtia. Toisena päivänä siis pisteen päähän omasta ennätyksestäni. Tavoitteena tälle kesälle oli pumpata 90m yli 290 vauhdille.

70m meni molempina päivinä about normaaliin tasoon. Ensimmäisenä päivänä jäin ennätyksestäni kymmenen pistettä pisteillä 303 ja toisena päivänä vetäsin kolme pistettä yli, eli 316. Toisen päivän tulos oli periaatteessa ok tulos tähän tasoon mutta enemmän olisi voinut tulla jos olisi saanut parit huolimattomuusvirheet pois.

50m oli samansuuntainen kuin 70m eli ensimmäisen päivän tulos 314 jäi ennätyksestäni pisteelä ja toisen päivän pisteet 320 menivät mukavasti kuudella pisteellä yli henkilökohtaisen parhaan.

30m tuntui periaatteessa perinteisen hyvältä ampua lukuunottamatta paria tilannetta jossa suoritus jämähti väkinäiseksi mutta jotka sain korjattua seuraaville sarjoille. Pisteet 337 sekä 336 jotka eivät riittäneet oman ennätyksen 345 rikkomiseen.

Päivien tulokset siis 1225 ja 1251 yhteistuloksella 2476. Toisena päivänä paransin FITA kierrokseni ennätystä yhdellätoista pisteella mikä oli tietysti positiivinen asia. Viime vuoden parhaasta FITA-kierroksen kokonaistulos siis nousi 15 pistettä. Pari-kolmekymmentä pistettä pitäisi olla helposti saatavissa tuon päälle kun saisi vain 90m matkan kulkemaan. Jokatapauksessa alkaa pahasti näyttämään siltä että 1300 pisteen rajan hätyytteleminen tältä kesältä on mennytta ja ulkoammunnan suhteen pitää kääntää katse kohti seuraavaa ulkokautta jolloin 1300 pisteen rajan on mentävä rikki.

Tekniikkapuolella tuli vaihteeksi huomattua kuinka tärkeää pokakäden stabiili toiminta on. Liian monta huonoa nuolta meni aivan suoraan pokakäden romahtamisen piikkiin.

Kokonaisuutena kisa oli kuitenkin onnistunut siinä mielessä että sain parannettua sekä kahden matkan että koko FITA-kierroksen ennätystäni. Pisteissä tosin jäätiin siitä mitä tavoitteeksi ole tälle kesälle asetettu. Nuolia viikonlopun aikana tuli about 360.

Päätin tosin jo alustavasti että lähden parin viikon päästä vielä Seinäjoelle ampumaan kesän viimeisen FITA:n ja siihen asti ammun pelkkää yhdeksääkymppiä.

Kisan yhteydessä Target-2012 ryhmän edustaja seurasi suorituksia osana ryhmän valintaprosessia. Yksi tavoitteistani on valmennusryhmään pääseminen kansalliselle tasolle joten täytyy toivoa että suoritukset näyttivän sen suuntaisilta miltä pitikin. Parin viikon päästä pitäisi selvitä onko minulla asiaa seuraavalla kaudella valmennusryhmään vai ei. Tosin vaikka en ryhmään pääsisikään niin aion viedä läpi saman harjoitusohjelman kuin mitä ryhmälle on asetettu. Saa nähdä missä vaiheessa työnantaja alkaa kapinoimaan vastaan.

Ei kommentteja: