keskiviikko 6. elokuuta 2008

Säätöä ja taljaa

Saatiin töiden jälkeen Eskon kierretapilla ja muutamalla välikappaleella elvytettyä Innon kierre joten keskiosasta ei tullut roskiskamaa, 600€ säästö siis. Ulontajakin ruuvautui vielä jouseen kiinni ja pysyi tukevasti paikallaan. Seuraavaan jouseen kyllä ruuvaan heti ensitöikseni istukan väliin jossa on pitkä kierre ennenkuin laitan mitään ulontajia kiinni. Beiterin longrodin kierre kun oli pidempi kuin HMC:n ja ilmeisesti paljon kovempaa materiaalia kuin innon reikä, niin se sitten teki tuhojaan reiässä.

Jokatapauksessa rekurvi on jälleen elossa ja pääsen sillä ampumaan huomisen piirin iltakisan.

Kentällä olin tänään kolmisen tuntia. Ammuin rekurvissa käyttämiäni ACE:ita spin wingseillä taljalla ja ne toimivat erinomaisesti. Niputus oli aivan eri luokkaa kuin ACC:illä. Tähtäinmerkit muuttuivat pari milliä ACE:iden kanssa.

Ammuin alkuun kolmestakympistä pari sarjaa jonka jälkeen siirryin seitsemäänkymppiin. Liipasimen veto oli edelleen todella pitkä ja säpyjä tuli ajoittain. Pahin säpy tuli kun joku sanoi jotain hauskaa tähtäyksen aikana ja liipasin meni samantien pohjaan. Nuoli löytyi taustan takaa vallista ylä oikealta mukavasti poikkinaisena. Osui kiveen ilmeisesti.

Jatkoin viidellä nuolella ammuntaa ja välillä niputti ihan kivastikin. Jossain vaiheessa lainasin kaimalta hieman kuusiokoloavainta ja ruuvasin laukaisulaitetta puoli kierrosta herkemmälle. Suoritukset muuttuivat heti paljon luonnollisemmiksi ja säpyt hävisivät melkein kokonaan. Laitetta voisi ehkä vielä hieman herkistää mutta sitten voi olla jo vaarana että vehje laukeaa viereisen ampujan aivastuksestakin. Eli herkkyys on about sopiva mutta liipasimen liikerata on liian pitkä.

Piipperi on myös liian suuri minun silmälleni koska taulu näkyy suttuisena linssin läpi. Kokeilin katsella "sormen läpi" pienentäen reikää koko ajan ja jossain vaiheessa taulu muuttui täysin skarpiksi. Pitäisi siis laittaa piipperiin hieman pienemmät sisuskalut niin tähtäily olisi mukavampaa. Ei myöskään tarvisi käyttää putkea koska osumat voisi tarkastaa linssin läpi :)

Kolmisen tuntia siis kentällä ja tunne selässä oli about sama kuin jos olisi ampunut rekurvilla neljä tuntia. Sen verran erilainen kuormitus lihaksille tulee taljalla. Ei kuitenkaan mitään kipuja missään oudossa paikassa joten asento pitäisi olla about ok.

Huomenna siis piirin iltakisat rekurvilla jonka jälkeen pitää hakea Laurilta piipperiin sisuskalusatsi. En ole vielä oikein päättänyt ajelenko lauantaina aamuhämärissä Teuvalle vai jo perjantaina töiden jälkeen. Jälkimmäisen vaihtoehdon kohdalla varmaan pitäisi tiedustella hotellista huonetta mutta olen ollut liian saamaton kyselemään. Ehkä kun huomenna soittaa huoneesta niin silloin selviää koska ajelen kisapaikalle riippuen onko huoneita vai ei.

Ei kommentteja: