maanantai 4. elokuuta 2008

SM:ien jälkimaininkeja sekä taljajousi hakusessa täksi viikoksi

Eilen illalla jurpi melkoisesti SM:ien heikko suoritustaso joten en jaksanut pahemmin analysoida mikä meni vikaan ja mikä kohdalleen. Yön yli nukuneena voikin sitten jo suhtautua hieman etäisemmin viikonlopun kisoihin.

Lauantain ammunnat olivat lähinnä jäykistelyä. Muutaman sarjan lämmittelyammunta ei saa paikkoja lämpimäksi enkä heilunut tarpeeksi jumppakumin kanssa ennen kisaa. Suoritukset olivat ailahtelevia kisan aikana, välillä tuli hyvää nippua ja välillä homma levisi. Pari pääsyytä virheisiin tuli pohdittua jotka toistuivat läpi koko viikonlopun.

Ensimmäinen tekniikkavirhe oli lapalinjan kääntyminen liian suljetuksi josta seurasi pokakäden heilahtelu vasemmalle laukaisussa. Silloin kun niput olivat hyviä muistin keskittyä linjaan ja pokakäsi pysyi paikallaan.

Toinen tekniikkavirhe on vanha kunnon sormiläpän ankkurointituen irtoaminen leuasta jonka luulin saaneeni treenattua pois mutta joka aika-ajoin nosti päätään. Tuosta sitten seurasi korkeusheittoa eli nuolten kiipeämistä ylemmäs taululla.

Näihin kahteen virheeseen sitten myös liittyi se että kun nippu alkoi siirtymään joko muutin tähtäinmerkkiä tai sitten en joka johti melkoisiin hyppäyksiin nipussa tekniikan korjaantuessa samaan aikaan tai sitten vain nipun jämähtämistä jonnekin muualle kuin keskelle.

Lauantain pisteet 301+300(601) eivät tyydyttäneet missään muotoa, tarkoitus oli ampua ainakin yli 620 tulos jolla olisi ollut paljon parempi lähteä ampumaan sunnuntain pudotusotteluita. Tällä tuloksella pääsin kuitenkin vaivaisesti puolen välin yli ottelukaaviossa joka tarkoitti ensimmäistä "helppoa" ottelua ja toiselle ottelulle kärkipään vastusta.

Ennen sunnuntain ammuntoja lämmittelin mielestäni hyvin jumppakumilla ja harjoitusammunnoissa nuolet kampesivat mukavasti keltaiselle. Nollasin vielä ylimääräisen leijunnan ampumalla yhden nuolen tähdäten kolmoselle-neloselle kello puoli yhteentoista ja siltä se nuoli löytyikin taulussa.

Ensimmäinen ottelu meni hieman huterasti. Ensimmäset kaksi sarjaa ihan ok ammunta ja kaksi viimeistä pelkkää kasia keskustan vasemmalle puolelle. Voitin ottelun pisteillä 99. Olisi pitänyt mennä yli sadan pisteen.

Toinen ottelu oli Mansua vastaan. Homma sitten levisi käsiin ja ammuin nuolia keskustaa kiertäen milloin miltäkin puolelta. Hävisin toisen ottelun pisteillä 95 Antin ampuessa yli sata pistettä. Ainoa mikä ehkä hieman lohduttaa on että hävisin ottelun SM:ien voittajalle.

Ammunnassa ei siis tällä hetkellä ole mitään tasaista suoritustasoa ja tekniikassa pilkistää päätään hieno kaarti vanhoja suoritusvirheitä joista luulin jo päässeeni eroon. Hieman tuskastuttavaa vetää kolmas kisa putkeen epäonnistumista varsinkin kun viimeisin kilpailu oli kauden kotimainen pääkilpailu jossa piti saada onnistumisia.

Ilmoittauduin ensi viikonloppuna Teuvalla pidettäviin 70m kisoihin luokkaan Yleinen Talja. Taljaa tosin ei tällä hetkellä vielä ole lainassa keneltäkään. Ilmoitin lainaushaluista Stindelle liian myöhään ja hän oli jättänyt jousensa mökille. Toivottavasti joku pääkaupunkiseudulta pystyisi lainaamaan täksi viikoksi linssitaljaa 28" vedolla laukaisulaitteineen kaikkineen niin pääsisi pari kertaa kokeilemaan ennen kisoja ja jopa saisi jousen kisaan. Eastoning shaft selectorin mukaan omat 470:set ACE:t pitäisi olla ok nuolet 60# asti soft tai medium cameilla, noissa putkissa tosin on 120grain kärjet mutta eiköhän ne jotenkin lennä taljallakin. Koverot sulat tosin on kiinni. Jos ei lainajousta löydy mistään niin täytynee perua ilmoittautuminen.

Ei kommentteja: