keskiviikko 27. elokuuta 2008

Coach Hat A Va Archery School

Johtuen siitä etten pysty rahallisesti sekä työnantajan velvotteiden johdosta hyökäämään porukan mukaan Korean valmennusleirille päätin ympäripuhua paikallisen coachin katsomaan suoritusta eilen illalla. Olen tullut siihen lopputulokseen nykyisen tekniikkani suhteen että sillä ei revitä yhtään lisää pisteitä miltään matkalta koska tekniikka on liian virhealtis ja aiheuttaa aivan karmeita roiskaisuja.

Viideltä siis Tellin hallille ja näyttämään Matille mistä kana kusee. Käytännössä se kusi pahiten vetokäden olkapäästä joka nousee melkein kaikilla suorituksilla ylös ja siten jumittaa koko oikean hartian eikä vetokäden lapa välttämättä toimi optimaalisesti.

Testailin sitten alkeisjousella liikeratoja vetoon lähinnä sen suhteen että saisin vedossa pidettyä olkapään samalla tasolla vetopuolella kuin jousipuolella ja sainkin jonkinlaista tuntumaa suoritukseen. Ongelmaksi minulle kuitenkin tuli että olen perinteisesti pitänyt alkuvedossa jousikättä melko ylhäällä ja nyt kuin vetoa tuotiin enemmän alaspäin vaakalinjaan niin ankkurointituki oli siinä vaiheessa kun ankkurointi olisi pitänyt tehdä karmean alhaalla ja jouduin erikseen nostamaan tuen leualle. Sain tuolla tavalla tosin melko hyviä/hyvän tuntuisia suorituksia kasaan mitä nyt nuoli lyheni noin sentillä. Vetäsin klikkeriä sentin verran sisäänpäin ja veto alkoi mennä loppuun asti. Tosin tuntui hieman oudolta painamalla painaa olkapäätä alaspäin samalla nostaen vetokäsivartta ylös/taaksepäin.

Parin tunnin ampumisen jälkeen veto oli jälleen liikkunut enemmän ylöspäin varmaan johtuen uuden asennon aiheuttamasta väsymisestä. Samalla alkoi lavan sisällä kuulumaan vanha rutina. Rutina tuntuu lähinnä siltä kun joku vetäisi rystysillä painaen lihassäikeiden yli poikittaissuunnassa. Tuo ei ole hyvä asia koska se pudottaa vedosta voiman ja kontrollin.

Ammuin lopulta yhdeksään asti. Unohdin napsutella laskuria mutta neljässä tunnissa nuolia tuli aivan varmasti vähintään 150.

Jatkon kannalta tuo oikeaoppisempi veto olisi varmasti paljon parempi kuin vanha väräoppinen. Pitää vain saada veto tehtyä ilman rutinoita. Muuten hommasta ei tule yhtään mitään. Pitää tällä viikolla yrittää hakea tuota asentoa ja sen jälkeen miettiä osallistunko Seinäjoen FITA kierrokselle. Vanhalla suorituksella en usko saavani parempaa tulosta kierrokselle ja uusi on erittäin erilainen kuin vanha joten riippuu siitä miten hyvin saan ajettua sisään uuden tekniikan.

Tänä aamuna sain myös puhelun Matilta. Oli ampunut aamutreeneissä kymmenen laukausta ja Inno Power ylälapa oli räsähtänyt siiviläksi. Alkaa hieman epäilyttämään W&W laatu noissa lavoissa koska niitä on tänä kesänä rävähdellyt palasiksi vaikka kuinka monta. "Innolla" odotan koska omat lavat sanovat sopimuksensa irti. Saa nähdä pitääkö siirtyä Hoytiin...

Ei kommentteja: