keskiviikko 22. elokuuta 2007

70m harjoitusta ja Oskarin jousen säätöä

Pääsin noin viiden hujakoilla ruskikselle tiistaina. Kentällä oli melkoinen säpinä NICE viikon takia, eli kentän alkeispää oli täynnä naisia jouset kädessä. Suurimmalla osalla näytti menevän ammunta ihan mukavasti, toivottavasti tuosta porukasta saadaan taas muutama harrastaja lisää lajille.

Oskari oli tosiaan saanut jousensa ja teimme jouseen perussäädöt niin pitkälle mitä välineet antoivat myöten. Jousesta paljastui pari hassua asiaa. Plungeri oli laitettu liikkeessä etureikään, eikä oikealle paikalleen takareikään sekä nuolihylly oli laitettu aivan liian alas joten nuoli oli hyllyllä ollessaan vähällä sujahtaa plungerin alle. Samoin laparuuvit oli kiristetty melkein pohjaan jonka johdosta jousessa oli varmastikin reippaasti yli 45 paunaa. Samoin ne kolme nuolta jotka Oskari oli saanut jousen mukaan olivat aivan liian pitkiä vaikka niitä oli lyhennetty, klikkeri naksahti ääriasennossa vasta kun Oskari veti jänteen pitkälle leuan sivuun. Käytännössä kävimme läpi Oskarin kanssa vastakaarijousen perussäädöt joiden mukaan Oskari voi itse hieman hahmotella miten jousi käyttäytyy ja miten eri virhetoimintaan voi vaikuttaa välineiden säädöllä. Jokatapauksessa ensimmäinen mitä Oskarin pitää tehdä on käydä hakemassa kaksipuoleista teippiä jotta hylly voidaan siirtää oikealle paikalle plungerin takareiän kohdalle, oikealle korkeudelleen. Samoin ylijäykistä nuolista pitää napsasta melkeinpä pari senttiä pois, aloittakoon yhdellä sentillä. Nuolen toiminnalla ei nyt ole juurikaan väliä, kuhan saataisiin haettua oikea putken pituus tarkkailemalla herran vetoa. Samoin enne mitään muita säätöjä laparuuvit täytyy ruuvata melkein pintaan jotta jousesta saadaan edes hieman oikeanlaisia paunoja ulos. Muuten ottaen huomioon jousen säädöt, Oskarilla niputti ihan mukavasti. Sinänsä ihme että niputti ottaen huomioon miten liian pitkä vedon herra joutui vetämään.

Itse sain ammuttua 70m matkalta noin parisen tuntia vaihtelevalla menestyksellä. Parhaimmillaan oli kolme-neljä nuolta kympissä ja pari-kolme ysissä, sitten välillä homma levisi totaalisesti. Suurin ongelma oli pokakäden olkapään pettäminen juuri laukaisuhetkellä joka aiheutti melkoista heittoa osumapaikassa. Viime viikonlopun maasto-SM:ien jurkät ylämäet ilmeisesti rasittivat olkapään lihaksia sen verran että ampuminen on nyt hankalaa.

Kotiinpäästyäni kyllästin olkapään mobilatilla, venyttelin ja otin rennosti sohvalla.

Tänään keskiviikkona oli tarkoitus mennä ampumaan jälleen 70m matkaa ja mahdollisesti ihmetellä lisää Oskarin jousen säätöjä mutta ainakin tällä hetkellä keli näyttää aivan uskomattoman huonolta, ukkostaa ja sataa.

Ei kommentteja: