tiistai 14. elokuuta 2007

Nokinpaikan ihmettelyä

Pidin tarkoituksella viikonlopun vapaata ammunnasta ja painuin ruskikselle vasta eilen.
Ammuin jonkinverran merkkejä punotulla nokinpaikalla jonka aikana ihmettelin hieman nuolen lentoa. Ammuin sen jälkeen muutamia sarjoja sulattomalla varustettuna ja sulaton meni noin metrin verran oikealle!
Laitoin takaisin jänteen jossa oli metallinen nokinpaikka jonka jäkeen sulaton alkoi hakea lähemmäksi nippua muttei vieläkään oikealle kohdalle koska plungeri oli aivan liian jäykällä. Laitoin alanokinpaikaksi kapeaa maalarinteippiä joka vei sulattoman melkein oikeaan paikkaan mutta kun löysensin plungerin about oikealle jäykkyydelle, veti sulaton luonnollisesti taas oikealle.

Seuraava kokeilu onkin laittaa alanokinpaikka metallista ja katsoa muuttuuko nuoli jäykäksi vai asettuisiko se vihdoin paikalleen. Tästä viisastuneena voisinkin sanoa että Winex lapojen heitto on aivan omaa luokkaansa. Tällä hetkellähän minulla on A/C/E 570 putki 29" pituisena 90grain kärjellä. Jotta saisin jousen oikeaan vireeseen punottujen nokinpaikkojen kanssa, joutuisin sirtymään käyttämään yhtä tai kahta kaliiperia jäykempää nuolta riippuen siitä laitanko täyden 120grainin kärjen nuoleen. Oikea kaliiperi olisi minulle siis joko 520 tai ehkä jopa 470.

Ei kuitenkaan kiinnostaisi lähteä ostelemaan vaihteeksi tusinaa nuolia ja huomata jälleen että putki on liian notkea/jäykkä...

Tänään olisi ollut tarkoituksena tosiaan kikkailla hieman nokinpaikan kanssa tehden sulatontestiä mutta ainakin tällä hetkellä näyttäisi siltä että Helsingin yli on menossa kunnon ukkospilvi. Toivottavasti keli hieman selkiää iltaa kohden ja pääsisin kentälle treenaamaan.

Ei kommentteja: