keskiviikko 8. elokuuta 2007

Välipäivä sekä FITA Field harjoituksia

Pidin maanantain vapaata ammunnasta.

Tiistaina vietin noin kolme ja puoli tuntia kentällä Timpan kanssa. Ammuimme lähinnä metrimerkkejä FITA maastotauluihin. Merkit näyttäisivät olevan ihan hyvässä kunnossa joten seuraava tavoite olisi miettiä arviointitapoja matkoille suhteessa taulun kokoon.

Tarkoituksena olisi myös punoa uusi nokinpaikka nykyisen metallisen ylämerkin tilalle jolloin mahdollinen nokin luistaminen jänteellä alaspäin laukaisun yhteydessä pitäisi poistua koska nokin molemmilla puolilla on merkki.

Minulla on pieni pätkä siimaa josta nuo merkit voi hyvinkin tehdä, pitäisi käydä vain hakemassa hieman lisää tuota siimaa jos loppuu kesken. Samoin joudun todennäköisesti tarkastamaan nokinpaikan korkeuden korvatessani metallisen nokinpaikan punotulla, joten säätämistä riittää kyllä. Lähinnä pitäisi löytää hyvä materiaali joka olisi saman painoista punotun siiman kanssa ja joka olisi helppo siirtää ylös tai alas koska mikäli punottu paikka ei nasahda heti oikealle paikalle, on sen siirtäminen hankalaa. Minulla pitäisi olla vielä nuolten eläinkierrokselle merkkaamiseen tarkoitettua teippiä mistä pitäisi onnistua ylä- sekä alanokinpaikan tekeminen väliaikaisesti joten lähden todennäköisesti tekemään säätöjä sillä. Eli nokinpaikka paikalleen, sulatonta testiin ja mahdollista korjaustaa nokinpaikan korkeuteen. Sitten kun oikea korkeus on löytynyt, punon nokinpaikan paikalleen ja ammun vielä sulattomalla kontrollitestit jotta näen muuttuuko sulattoman osumapaikka nokinpaikkamateriaalin muutoksen johdosta. Oletettavissa on myös että jousen isku nopeutuu hieman joka voinee vaikuttaa myös plungerin säätöön jonka kyllä näen samalla kun teen sulatontestit molemmilla nokinpaikoilla.

Ei kommentteja: