keskiviikko 1. elokuuta 2007

EFAC - Kolmas kilpailupäivä - Animal kierros

Kolmas päivä ja eläinkierros on ammuttu. Keli oli ampumisen kannalta mahtava mutta ammunta ei kulkenut aivan odotetusti alkukierroksesta.
Jouduin käyttämään usealla rastilla toisen nuolen ja muutamalla rastilla tuli pelkkä lihasosuma ensimmäisellä nuolella.

Noin puolessa välissä huomasin että aluperäiset oikeat tähtäinmerkit olivatkin yhtäkkiä kohdallaan ja sen takia olin ampunut koko päivän alavoittoisesti. Aloin käyttämään alkuperäisiä merkkejä jonka jälkeen kaikki nuolet olivat aina sydämessä. Harmi ettei tullut tajuttua aikaisemmin sillä jäin kaksi pistettä lisää jälkeen Walesilaisesta jonka johdosta erona kakkossijaan on nyt kokonaista 15 pistettä. Tuo ero on käytännössä helposti ammuttavissa kiinni varsinkin jos oikeat tähtäinmerkit toimivat huomenna. Pitää ensimmäisillä rasteilla kokeilla mikä toimii ja ampua sen mukaan jos en kerkiä harjoituskentälle aamusta.

Mielenkiintoinen tilanne tapahtui kun menin myöhemmin illalla tarkastamaan tuloksia taululta. Walesin kaveri nappasi minut mukaan ja höpisi jotain protestista meidän ryhmäämme kohtaan. Paljastui että toinen ryhmä edellämme oli tehnyt meidän ryhmästämme sekä välissämme olleesta ryhmästä protestin. Syynä oli se ettemme joka rastilla kierrättäneet ampumavuoroa. Ilmeisesti protestin teki ryhmässä vaikuttanut juuri junnuista äijiin siirtynyt nuori tähtäinampuja jonka pesin about 6-0 maanantaina ja joka tätä kautta olisi saanut kaksi parasta tähtäinryhmää pudotettua kisasta ja nostettua itsensä palkintopallille.

Protestitoimikunnan edessä selvisi että kaverollut ilmoittanut protestista muille kuin meidän ryhmämme Walesilaiselle sekä toisen ryhmän kahdelle ampujalle. Protesti pitäisi ilmoittaa kaikille protestin osapuolille.

Toimikunnan lopputuloksena tapaukseen oli että koska säännöistä löytyy Animal kierroksen kohdalta toki kohta jossa käsketään kierrättämään ampumavuoroa joka rastilla mutta koska yleisistä säännöistä löytyy kohta jonka mukaan ryhmä voi itse keskenään päättää erinäisissä tapauksissa ampumajärjestyksestä, että protesti hylätään ristiriitaisten sääntöjen takia ja säännöistä lähetetään tarkennuskehoitus IFAA:n hallitukselle ja mahdolliset sääntömuutokset käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa.

Jannun perusteena protestille oli se että meidän ryhmämme ampujat jotka ampuivat puolikkaan kierroksen toisena parina saivat epäreilun edun muihin ryhmiin nähden koska he pystyivät päättelemään mahdollisista ensimmäisen parin osumista paremmin mahdolliset tuuli ja mäkiolosuhteen. Kaveri ei vain ottanut huomioon sitä että jokainen ampuja ampuu ryhmässä aivan yhtä monta rastia ensimmäisenä ja toisena paria, riippumatta siitä vaihdetaanko järjestys puolessa välissä vai kierrätetäänkö järjestystä koko ajan.

Juttelin myöhemmin herra Steve Kendrikin kanssa ja kerroin mielipiteeni siitä mihin protestimahdollisuutta pitäisi käyttää ja mihin ei, eli se että protestoijan tulisi olla kokenut jotain sellaista vääryyttä joka asettaa hänet huonompaan asemaan kuin protestoitavan kohteen. Steve oli asiasta aivan samaa mieltä ja totesimme yhteen ääneen että mitään etua emme tilanteesta saaneet.

Jotta tulipahan tämäkin päivä nähtyä. Toivottavasti jatkossa voidaan ratkaista kilpailut ampumalla kovia tuloksia eikä itkemällä protestilautakunnalle.

Ai niin, ammuin 532 534 joka oli kymmenen kahdeksan pistettä alle oman ennätykseni. Göran vetäisi tyynesti 512 554. Huomenna lisää field tai hunter kierroksen jälkeen jos järjestäjät saisivat jossain vaiheessa selville kumpi kierros huomenna ammutaan.

Ei kommentteja: