perjantai 31. elokuuta 2007

90m yritystä

Kävin torstaina ruskiksella tavoitteena hieman viilata 90m matkaa.
Kentästä 1/4 olikin sitten lääkiksen fuksiasille varattu joten menivät keskittymisharjoituksena nuo ammunnat. Ei siinä mitään etteikö olisi ollut ihan virkistävä tuulahdus kun jousiammuntakentällä pelmahteli pikkuhiprakassa olevia alusvaatteisillaan hyppeleviä nuoria hoitajattaren alkuja, kyllähän tuollainen kummasti piristää pitkän päivän jälkeen mutta muuten sitten noin kymmenen metrin päässä hoilaava humalainen apinalauma vaati jo hieman enemmän keskittymistä ammuntaan.

Sain muutaman hyvän sarjan aikaiseksi. Jälleen kesti kuitenkin useita sarjoja ennenkuin sain mitään otetta matkaan. Oikeastaan siinä vaiheessa kun aloin osumaan alkoi sataa. Värjöttelin sateen varjon alla hieman yli puoli tuntia joko yksin tai sitten fuksityttöjen kanssa joilla oli ilmeisesti jäänyt sadevarustus kotiin. Sateen tauottua ammuin yhden sarjan. Kuivasin mielestäni jousen hyvin enkä ottanut ensimmäiseen nuoleen yhtään sade-ennakkoa joka johti nuolen päätymiseen taustan alle. Toisen nuolen vedin samalla merkillä koska ajattelin että jousi oli jo kuivanut ja nuoli päätyi hieman vasemmalle jonnekin kakkosen-kolmosen hujakoille. Loppuihin nuoliin korjasin korkeusheittoa ja sain nuolet tauluun oikealle korkeudelle mutta julmetusti liikaa vasemmalle. Lopetin ampumisen siihen.

Kotiin päästyäni aloitin julmetun nuolishown. Kävin kaikki putket läpi halkeamien varalta ja löysinkin ainakin kaksi peräänammutun tuntuista putkea joissa oli hiushalkeamia perässä. Tein niistä kukkakeppejä. Pitänee jossain vaiheessa hommata hieman lisää kasveja että saa kasvaneen kukkakeppituotannon tuotokset hyötykäyttöön.

Sulitin koko satsin uudestaan keltaisilla Kurly Vaneseilla sekä vaihdoin kaikkiin nuoliin uudet nokit. Tällä kertaa ei pitäisi olla ainakaan prakanneiden nuolien vika jos ei tule tulosta. Kärkenä edelleenkin se liian kevyt 90 grainin kärki mutta menköön. En tähän hätään osta uutta nuolisatsia, se jääköön talvelle.

Reisuun pakkaaminen osoittautui hieman ongelmalliseksi. Olin ajatellut että dumppaan kovan jousilaukun ja otan kaikki vehkeet mukaan perässä vedettävään Umbron kassiin mutta kuinka ollakaan, eiväthän nuolet suojaputkessa sekä etustabi mahdu kyseiseen kassiin. Nyt on kamat pakattu sitten normaaliin kovaan laukkuun jota saa kantaa mukana sekä selkäreppuun. Kaippa tuolla yhden viikonlopun pärjää mutta täytyy miettiä jatkoa varten järkevämpi laukku jouselle ja oheiskrääsälle. Kahden kassin kanssa ei ole kiva reissata.

Sain eilen myös Timpalta postissa epävirallisen edustuspaidan jota on käytetty näiden ei-arvokisojen yhteydessä kun ei virallisesti edusteta maata. Ihan ok muuten mutta ulottuu about puoleen reiteen. Hieman pitkäselkäisemmälle viissiin mitoitettu. Pitänee rullata hieman lyhyemmäksi vissiin ampuessa. Noh, viime tingassa ei voi saada oikeaa kokoa, saa nähdä jos jossain vaiheessa noita tilataan lisää josko saisi hieman oikeamman koon mutta kyllä tuolla nyt tämän kisan ampuu.

2 kommenttia:

timppa kirjoitti...

Auroran Proline 100cm on oikea laukku sulle, siihen mahtuu kaikki kamat.

Aki kirjoitti...

Voisi olla joo järkevä hankinta jossain välissä, ei kuitenkaan tähän hötäkkään.