torstai 23. elokuuta 2007

70m Ruskiksella

70m
90m
Menin kentälle keskiviikkona noin viiden hujakoilla. Puoli kenttää oli täynnä alkeisampujia, ilmeisesti ihan mukavasti saanut Hesarin juttu lukijoita koska porukkaa oli niin paljon että osa joutui jonottamaan hieman pidemmänkin aikaa. Olisi mielenkiintoista tietää mitä käy jos kenttä pyhitetään muihin tarkoituksiin ja jousiammunta ajetaan jonnekin lepikkoon. Mitenkähän moni ensikertalainen jaksaa vaivautua edes kokeilemaan lajia. Mikäli kentästä joudutaan jostain syystä luopumaan, olisi tärkeää että uusi kenttä olisi hyvien liikenneyhteyksien päässä sekä tarpeeksi iso. Alkeisammunta itsessään vie leveyttä kentältä noin 40m jonka lisäksi tulisi olla tilaa harrastajien ammunnalle. Samoin kentän pituuden tulisi olla vähintään 100m jotta kentällä voitaisiin kilpailla myös FITA kierroksen merkeissä jossa ammuntamatka on 90m jonka takana tulee olla 5m päässä odotusviiva vuoroaan odottaville ampujille sekä viivan takana mielellään vielä tilaa välineille sekä yleisölle. Leveyden pitäisi olla mielellään lähempänä sataa metriä myös.
Noh, toivotaan että tuostakin porukasta saadaan muutama aktiiviharrastaja lisää lajille ennenkuin mahdollinen harrastuspaikka menee kankkulan kaivoon jonka jälkeen alkeisammunnan järjestäminen on huomattavasti hankalampaa.

Jokatapauksessa ammuin suoraan 70m matkaa viikonlopun ranking finaaleja varten. Ammunta meni paljon paremmin kuin tiistaina eikä olkapää vihoitellut niin paljoa. Pientä tunnetta oli välillä havaittavissa joka johti huonoihin osumiin mutta sain hyvin pienellä asennon korjaamisella tunteen häivytettyä ja ammunnan jälleen luistamaan.

Lopuksi ammuin pari sarjaa 90m matkalta joka meni ihan mukavasti, ellei jopa paremmin kuin 70m. Jotenkin tähtäin tuntuu asettuvan paremmin tauluun 90m matkalta kuin 70m matkalta. Tähtäys pidemmältä matkalta pitenee hieman mutta osumat ja suoritukset ovat parempia.

Ei kommentteja: