maanantai 6. elokuuta 2007

EFAC - Jälkimaininkeja


Viimeinen päivä kisapaikalla eli Lauantai meni mukavasti hienossa kelissä leiriä pakkaillessa ja Banquetia/palkintojenjakoa odotellessa. Teemu ja Oskari hilpasivat Göteborgin huvipuistoon päiväksi ja minä keskityin Timpan kanssa lähinnä syömään hyvin Storstuganilla sekä ihaillen kisapaikan nähtävyyksiä. Kävimme muun muassa vihdoin Tjolöholmin linnassa kiertokäynnillä, jonka alueella kilpailut järjestettiin. Linna oli uskomattoman hieno ja uskomattomimpana mieleen jäivät linnan keskuslämmitysjärjestelmä jossa lämmin ilma ohjattiin kiviseinien sisällä kellasin kaminoilta jokaiseen huoneeseen. Samoin uskomatosta olivat linnan monien kylpyhuoneiden suihkut, jotka linnan rouva oli vaatimalla vaatinut tilattavan Englannista asti ja jotka suihkuttivat vettä kaikkiin mahdollisiin suuntiin. Ensimmäinen mielikuva suihkun nähdessään tosin oli jokin vekotin joka muistutti läheisesti keskiaikaista kidutusvälinettä mutta ilmeisesti siinä hyvät suihkut sai.

Banquet alkoi puoli seitsemältä ja illallisesta vastasi linnan pääkokki. En muista herran nimeä mutta joku mainitsi että hän olisi ihan jotain television kokkiohjelmaakin vetänyt joskus. Ruoka oli aivan mahtavaa. Salaatteja oli paria erilaista, erittäin maukasta kanasalaattia sekä kinkku-retiisisalaattia. Pääruokana oli paikallista lohta joka oli kuorrutettu jollain kerroksella josta tuli hieman mieleen korppujauhon ja mädin sekoitus, lohen viereen lohkottuja ja paistettuja perunoita sekä päälle kermaviilipohjainen? mätikastike. Jälkiruoaksi perinteisesti kahvia jonka kanssa tarjottiin juustokakkua jonka´pohja oli tehty jostain piparin tapaisesta rouheesta ja jonka päällä oli lakkahyydyke sekä pari mansikkaa. Suussasulavaa kakkua.

Sapuskan jälkeen alkoi varsinainen pääluokkien ja maajoukkueiden palkintojenjako. Suomalaiset kävivät pokkaamassa kiitettävän määrän henkilökohtaisia mitaleja sekä maajoukkue pääsi mukavasti kolmanneksi joten kisoista kannoin kotiin lopulta kaksi pronssimitalia.

Palkintojenjaon jälkeen jouduimme lähtemään heti ajamaan takaksin kohti Tukholmaa koska meidän piti keretä seitsemältä lähtevään aamulauttaan kohti Turkua ja ajomatka Göteborgiin oli kestänyt niin kauan ettemme halunneet ottaa riskiä lautalta myöhästymisestä. Olisi toki ollut mukavaa jäädä vielä juttelemaan paikan päälle muiden ampujien kanssa mutta kun oli kiire niin ei voinut mitään.

Pilkin malkein koko matkan Tukholmaan ja rantaan päästyämme huomasimme olevamme hieman yli tunnin etuajassa. Emme ottaneet huomioon että matka Sto-Göt on ylämäkeä joten päinvastainen matka on luonnollisesti alamäkeä, eli olivime voineet lähteä hieman myöhempään kisapaikalta mutta toisaalta matkalla olisi voinut sattua mitä vaan hidastavaa joten parempi ajoissa kuin myöhässä.

Lauttamatkalla tuli käytyä tax freessä, nukuttua, käytyä saunassa ja syömässä ja nukuttua hieman lisää. Turusta kotiin ajomatka meni nopeasti ja olin lopulta kotona yhdentoista-puoli kahdentoista aikaan.

Täytyy myöntää että kisareissu oli hieno. Säät suosivat meitä koko viikon ja radat olivat mukavat ampua. Kanssakilpailijatkin olivat mahtavia tyyppejä -tietysti poislukien se yksi protestipelle- ja kisan järjestelyt menivät nappiin ottaen huomioon että kisat toteutettiin noin viiden hengen kapasiteetilla.

Hieno reissu.

2 kommenttia:

timppa kirjoitti...

Onnittelut mitaleista, ammuit hyvät kisat.
Laita mulle sähköpostiin sun meiliosoite, niin saat kuvat oikeassa koossa.

Aki kirjoitti...

Tänks. Laitoin mailia liiton osoitteeseesi.