keskiviikko 15. elokuuta 2007

Nokinpaikan viritystä...

Vietin tiistai-illan ruskiksella vaihteeksi viritellen nokinpaikkaa.
Kokeilin laittaa alamerkin vaihteeksi oikean painoisesta metallipaikasta ja ammuin jonkin aikaa mutta tuloksena oli hajonnut nippu. Ilmeisesti kahdella nokinpaikalla jänteelle tulee aivan liian paljon tavaraa ja nuoli ei käyttäydy oikein vaikka jousen virittäisi miten.

Lopulta tein päädyin ratkaisuun jossa ylänokinpaikka on metallista ja alanokinpaikka kapeasta maalarinteipistä. Homma alkoi jälleen toimimaan. Tänään pitäisi vielä selvittää mistä johtuu pieni nipun vetäminen oikealle pidemmille matkoille siirryttäessä, muutan jousi ja nuoli toimii hyvin.

Jokatapauksessa tämä 570 A/C/E jolla ammun on aivan liian löysä putki näille lavoille, Winexit vain heittävät liian kovaa joten taulukoista otettu nuoli ei voi toimia. Tällä hetkellä olen jo kompensoinut nuolen löysyyttä 90 grainin kärjellä joka ei ole optimaalinen kärki varsinkaan kenttäammuntaan, FITA maastossa siitä on ehkä hieman hyötyä arvioitavilla matkoilla.

Olisi hienoa jos saisi jostain testiin about oikean pituista 520:stä tai vielä pykälää jäykempää putkea jolla voisi tehdä testit maasto SM:ien jälkeen.

Ei kommentteja: